Serbian (Latin)

Učlani se

Kratko uputstvo

Molimo sve zainteresovane za učlanjenje kada preuzmete i popunite formular, snimite ga na vaš hard disk. Popunjeni formular pošaljite na email adresu anli@sezampro.rs

Formular za učlanjenje

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday79
mod_vvisit_counterYesterday75
mod_vvisit_counterThis week154
mod_vvisit_counterLast week576
mod_vvisit_counterThis month1281
mod_vvisit_counterLast month2688
mod_vvisit_counterAll days228358

Ko je online

Imamo 41 gostiju na mreži

Prijatelji sajta

Galerije i muzeji

Početna PDF Štampa El. pošta

10/07/2014

Na sastanku održanom u prostorijama Mesne zajednice, DUNAVSKI KEJ, na Opštini Novi Beograd, u četvrtak 10. jula predstavljena je naša organizacija, principi funkcionisanja, dosadašnji rezultati u različitim oblastima uticaja građana na javne politike i napori velikog broja članica Mreže u zaštiti životne sredine. Aktivno učestvovanje stanara zgrada u novobeogradskim blokovima u primarnoj selekciji ambalažnog otpada daje vrlo merljive rezultate i sve je više novih Skupština stanara koje pristupaju našoj Mreži.

Prezentacija

Ovaj sastanak iskorišćen je i za predstavljanje aplikacije Smart Living, čiji je autor Slobodan Vučetić - jedan od pionira u mreži predsednika skupština stanara sa N. Bgd.
Smart Living je web baziran Informacioni sistem. Ovo je pilot verzija na kojoj će sledećih godinu dana u skladu sa predlozima skupština stanara i promenama koje budemo izdejstvovali u zakonodavnoj sferi biti  izvršene izmene sa ciljem da olakša i omogući transparentan rad organa Skupštine zgrade. S obzirom na mogućnost da se institucionalizacijom skupština stanara i primenom ove aplikacije državna uprava učini znatno transparentnijom i ostvare ogromne uštede u državnom budžetu pretpostavljamo da će nadležna ministarstva pokazati znatno više interesovanja za partnerstvo sa građanima nego do sada. Za sada aplikacija omogućava generisanje potraživanja za Fond zgrade, uvoz izvoda banaka, evidenciju stanova, stanara i imovine Skupštine stanara. Pristup aplikaciji imaju svi zainteresovani stanari koji na taj način učestvuju u radu Skupštine i ujedno vrše kontrolu njenog rada. Kroz različite kanale komunikacije omogućena je razmena mišljenja i diskusija na predložene teme. Uskoro će biti omogućeno i pokretanje online ankete za sve stanare kojima ovaj vid komunikacije više odgovara.
Smart Living je dostupan na adresi http://smartliving.smart-011.com/ Potrebno je pratiti uputstva, popuniti obrazac za prijavu i registrovati se. U probnom periodu pristup aplikaciji je besplatan.


Prezentacija

DOM Anli će u saradnji sa autorom aktivno raditi na promovisanju aplikacije, njenoj vidljivosti na socijalnim mrežama i u našim aktivnostima, te edukaciji za njenu primenu. Smatramo da je reč o vrlo korisnom alatu za upravljanje Skupštinama zgrada. Ovakav pristup je nov i inovativan i zahteva osnovnu kompjutersku pismenost.
Nove informacije o aplikaciji ubuduće pratite na http://smartliving.smart-011.com ili na našem sajtu.

Smart Living

 

 

 

 

 

 

 

31/03/2014

Učesnici naše mreže iz Kraljice Katarine 87 u akciji ozeljenjavanja naše zajednice u kojoj nema malih i velikih. Svi učestvuju i to volonterski ali ima onih koji su plaćeni da to rade a ne rade kao što su naša javna komunalna preduzeća JKP Gradska Čistoća i Gradsko zelenilo.